Liefde in levende lijve

Nergens was de vitaliteit van Jezus meer zichtbaar dan in zijn liefde, een liefde die anders is dan de wereld ooit gezien heeft. Meelevend, eerlijk, krachtig, nederig en opofferingsgezind – Jezus was de liefde die onder ons woonde, de liefde in levende lijve. Een dergelijk voorbeeld verschijnt niet zomaar. Hoe deed Hij dat? En hoe kunnen wij leren lief te hebben zoals Hij?

In Liefde in levende lijve nodigt Paul Miller ons uit Jezus te leren kennen, zijn leven en zijn liefde te bestuderen zoals die zich ontvouwen in de evangelievertellingen. De verslagen van Mattheüs, Marcus, Lucas en Johannes – gecombineerd met Millers eigen levensverhalen – zullen ons aanmoedigen Jezus’ manier van mensen liefhebben na te volgen. We zullen vragen onderzoeken als:
Hoe heb je iemand lief wanneer je geen liefde terugkrijgt, en de betreffende persoon zich alleen maar terugtrekt of ondankbaar is?
Hoe heb je lief zonder door de ander gegijzeld of misbruikt te worden?
Hoe heb je lief wanneer je al genoeg aan je eigen problemen hebt?
Wanneer zorg je dan voor jezelf? Op allerlei manieren is Jezus’ leven een voorbeeld voor hoe we kunnen worden zoals we bedoeld waren.
En hoe beter we Hem kennen, des te meer zullen we ons aangetrokken voelen om zijn volmaakte voorbeeld na te volgen.

Auteurs

Paul Miller

ISBN

9789076596549

Uitvoering

Paperback

Omvang

160 p.